Blog Sayfa 7

Türkiye’de Doğan Çocuklar TC Vatandaşı Olabilir mi?

Türkiye’de doğan çocukların TC Vatandaşı olup olamayacakları anne veya babasının durumuna bağlıdır. Türkiye’de doğan çocuğun TC vatandaşı olabilmesi için anne veya babadan herhangi birisinin TC vatandaşı olması gerekmektedir. TC vatandaşlığı doğum esasına göre değil soy esasına göre kazanılır.

Çalışma İzni Sorgulama

Çalışma izni sorgulama aslında oldukça kolaydır ve herkes tarafından kolayca yapılabilir. Yabancı çalışma izin sorgulaması yapacak kişinin elinde yabancıya ait hangi bilgiler olması gerekir ve çalişma izni sorgulama nasıl yapılır adım adım anlatalım;

Belirli Süreli İş Sözleşmesi Nasıl Olmalı?

Yabancı çalışma izni başvurusu sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslarası İşgücü Genel Müdürlüğü tarafından talep edilen evraklardan biri de Belirli Süreli İş Sözleşmesi olarak önemle dikkate alınmalıdır.

Türkiye’de Yabancılar Kripto Para ve Bitcoin Alabilir mi?

Türkiye’de yabancı uyruklular kripto para, bitcoin ve altcion alıp satabilir mi? Kripto para ve bitcoin yatırımı yapabilir mi? Kripto para ticareti hangi borsalar üzerinden yapılabilir?

Kazakistan Vatandaşları

Kazakistan uyruklu yabancılar özellikle Rusça’ya hakim oldukları için en çok tercih edilen yabancı personelin başında gelir. Çalışma amacıyla gelenler olduğu gibi sadece sezonluk ikamet amaçlı gelenlerde bulunmaktadır.

Vize ve İkamet Harcından Muaf Olan Ülkeler

İkamet izni başvuruları sırasında ödenmesi gereken harç ve vergiler dört ayrı gruba ayrılır. Bazı ülkeler vize harcından bazıları ise ikamet harcından hatta bazı ülkeler ikisinden birden muaftır. Bu harç ve vergiler aşağıdaki gibidir;